Мешканці Дніпропетровщини можуть зменшити витрати на електроенергію

Карантин продовжується, а жителі Дніпропетровщини більшість часу проводять вдома. Споживання електроенергії змістилося з офісів та промисловості у житловий сектор. Електропостачальник YASNO ділиться порадами, як за рахунок ефективного використання енергії зменшити суму в платіжці та при цьому не обмежувати себе у комфорті.

«Навіть під час карантину важливо вчасно сплачувати за світло. Для економії споживачам достатньо контролювати свої енерговитрати та скорегувати побутові звички, дотримуватися комплексного підходу до енергоефективності», – сказав директор YASNO у Дніпропетровській області Юрій Федько.

  1. За допомогою онлайн-калькулятора на сайті YASNO підрахуйте можливу економію коштів через 1, 5 та 10 років за умови використання енергоефективного набору Розумний Watt з двозонним лічильником. Він дозволяє сплачувати удвічі менше за електроенергію, спожиту з 23:00 до 07:00. Такий набір разом з послугою встановлення «під ключ» можна замовити через інтернет та отримати поштою.
  2. Замініть лампи розжарювання на ефективні LED-лампами, які споживають до 10 разів менше енергії. Під час карантину їх можна придбати онлайн без візиту до магазина.
  3. Вимикайте за собою навіть енергоефективне освітлення, якщо виходите з кімнати. Влаштуйте генеральне прибирання та вимийте вікна. Це зменшить потребу у додатковому освітленні на 5%.
  4. Переважно користуйтеся настільними лампами, бра та торшерами, щоб не витрачати енергію на повне освітлення приміщення.
  5. Коли не використовуєте прилади, вимикайте їх з розетки та не залишайте у режимі «сну». Після 100% зарядки гаджетів від’єднуйте їх від електромережі.
  6. Перевірте розташування холодильника. Відстань до стіни має бути не менше 5 см, інакше перевитрата енергії досягне 30%.
  7. Кип’ятіть в електрочайнику лише необхідну кількість води. Також регулярно очищуйте його від накипу – це підвищить теплопровідність та зменшить споживання електроенергії.
  8. Не потрібно налаштовувати бойлер на максимальну температуру нагрівання – це зайві витрати та додаткове навантаження на прилад. Якщо користуєтесь ним щодня, не вимикайте із мережі, адже на підтримку температури витрачається менше енергії, ніж на нагрівання з нуля.
  9. Для електроплит обирайте посуд з кришкою. Так страва швидше приготується, а електроенергії буде спожито менше.
  10. Для економії під час прасування не потрібно пересушувати білизну, щоб праска не була довше ввімкненою та не намотувала додаткові кіловат-години.
  11. Завантажуйте пральну та посудомийну машини на дозволений максимум та обирайте відповідний режим роботи. Невірна програма може на третину знизити ефективність використання техніки.

 

Фото: з відкритих джерел