Монетизація субсидії: мешканців Дніпропетровщини чекає нововведення

Мешканці Дніпропетровщини, які отримують субсидію готівкою, можуть самостійно обрати банк для виплат. За словами начальниці відділу департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА Олександри Довидовської, раніше кошти видавав лише «Ощадбанк». Про ці та інші зміни в отриманні держдопомоги напередодні опалювального сезону вона розповіла під час прес-конференції.

«Ще з лютого 2019 року Уряд змінив форму отримання житлової субсидії – запровадив монетизацію. Нині люди можуть отримувати держдопомогу готівкою. Цей формат працює для тих, хто сумлінно сплачує по рахунках, а не витрачає субсидію на інші потреби, – пояснила Олександра Довидовська. – Для комфорту людей Уряд розширив перелік банків, у яких можна отримати кошти. Нині їх – 38».

За словами Олександри Довидовської, пенсіонери, як і раніше, отримуватимуть житлову субсидію разом з пенсійною виплатою. Решта – на рахунки в «Ощадбанку». Тим, хто бажає отримувати кошти в іншій банківській установі, потрібно із відповідною заявою звернутися в управління соцзахисту.

«Ще одне нововведення – тепер незалежно від того, коли в багатоповерхівках запрацює централізоване опалення, субсидія на опалювальний сезон нараховується із 16 жовтня. Тож всі управління соцзахисту вже  розпочали цю роботу», – наголосила начальниця відділу.

Для того, щоб отримати субсидію, треба заповнити заяву та декларацію. Подати їх до управління соцзахисту за місцем проживання. Можна це зробити особисто, надіслати поштою або через портал igov.org.ua. Державну допомогу призначать з першого числа місяця, у якому подані документи.

У минулий опалювальний сезон субсидію отримували понад 350 тис родин Дніпропетровщини.

 

 

Фото: з відкритих джерел