Мешканці Дніпропетровщини стали менше змінювати лікаря

Щовересня мешканці Дніпропетровщини можуть обирати нового лікаря – сімейного, терапевта чи педіатра. Цьогоріч таким правом скористалися понад 13 тисяч людей – майже на тисячу менше, ніж у 2014-му. Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я ОДА.

«На Дніпропетровщині менше бажаючих змінити лікаря. У минулі роки мешканці області вже мали змогу обрати собі спеціаліста, якому довіряють. Тенденція до зниження говорить про те, що люди задоволені своїм вибором», – зазначила директор департаменту охорони здоров’я ОДА Наталія Будяк.

Як правило, зміна лікаря пов’язана з новим місцем проживання. Найбільше людей скористалися таким правом у Дніпропетровську, Кривому Розі, Павлограді, найменше – в Орджонікідзе, Юр’ївському та Магдалинівському районах.

Ще 2,4 млн. мешканців області звернулися до амбулаторій, щоб підтвердити свій минулорічний вибір та довіру до лікаря.

Обирати сімейного лікаря, терапевта чи педіатра можна раз на рік – протягом вересня. Для цього треба звернутися до амбулаторії, обрати медика, якому довіряєте, та написати заяву.
На Дніпропетровщині 405 амбулаторій сімейної медицини, у яких працює 1215 лікарів та 2099 медсестер. Вони обслуговують майже 80% населення області. Найбільш популярними такі фахівці є у районах. Там їх послугами користуються понад 91% людей.

Залишити відповідь