Мешканці Кривого Рогу отримають часткову компенсацію на оплату комуналки

У Кривому Розі продовжується системна робота із соціальної підтримки містян. У 2021 році криворіжці мають можливість скористатися частковою компенсацією на оплату послуг тепло – і водопостачання та на оплату комунальних послуг, яка за програмою мера Костянтина Павлова збільшена у два рази і складає 1000 грн.

14 квітня на засіданні виконкому начальник міського департаменту соціальної політики Інеса Благун сказала: «Як і у минулі роки, ця допомога просто необхідна криворіжцям. Не зважаючи на складну економічну ситуацію, суму компенсації було збільшено удвічі і вона складає 1000 грн. За дорученням мера ми організували 46 пунктів прийому заяв на оформлення часткової компенсації у всіх районах міста, прийнято більше 130 тисяч заяв. У квітні вже 14450 криворіжців отримають часткову компенсацію. Вимоги не змінились і прийом заяв триватиме, як і у минулі роки, до грудня. Встигнуть всі».

Компенсація проводиться не готівкою, а перераховується на рахунок підприємства-постачальника послуг за тепло або за воду на погашення боргів або в рахунок подальшої оплати. У квітні з міського бюджету буде перераховано КП «Криворіжтепломережа» 6 795,0 тис грн, АТ «Криворізька теплоцентраль» – 4008,5 тис грн, КП «Кривбасводоканал» – 3 049,0 тис грн та управителям, ОСББ, ЖБК й іншим – 597,5 тис грн.

У 2021 році перелік громадян, які мають право на компенсацію, не змінився. Ця допомога надається один раз на одне домогосподарство, незалежно від кількості зареєстрованих у приміщенні громадян, які мають право на таку компенсацію, на один вид послуги. Мешканці гуртожитків мають право на отримання компенсації на два види послуг по 500 грн – на утримання будинку та на теплопостачання чи водопостачання та водовідведення.