Мешканців Дніпра закликають не залишати дітей самих в авто

Дитина у замкненій автівці – це велика небезпека. Особливо, коли температура повітря у Дніпрі перевалює за 30°C, а салон авто за лічені хвилини перетворюється на розжарену пательню. Зазначають у прес-службі патрульної поліції Дніпропетровської області.

Кожні 10 хвилин температура у закритому автомобілі збільшується на 3-5°C. Тож вже за 15 хвилин перебування у зачиненій автівці малеча може отримати тепловий удар. Вік, вага, проблеми зі здоров’ям та одяг впливають на швидкість отримання такого удару. Адже діти перегріваються набагато швидше ніж дорослі.

“Пам’ятайте. Якщо ви влітку плануєте подорож з дітьми автомобілем, беріть достатню кількість води для пиття, частіше зупиняйтеся, одягайте дитину в легкий одяг та слідкуйте за температурою в салоні авто. Якщо ви стали свідком того, як у припаркованій автівці задихається дитина, кричить або вже не подає ознак життя, негайно викликайте поліцію і швидку. По можливості спробуйте дістати малюка та напоїти його водою. Нагадуємо!Ніколи не залишайте дітей в автівці без нагляду дорослих, навіть якщо вам потрібно “вискочити” на декілька хвилин”, – звертаються правоохоронці.