Мешканців Дніпропетровщини застерігають від «зимових» травм

Взуття з рельєфною підошвою та вміння падати «правильно» – мешканцям Дніпропетровщини нагадали, як уникнути переломів та забоїв під час ожеледиці.

«В ожеледицю різко зростає вірогідність травм. Один необережний рух може призвести до перелому, забою або розтягнення. Уникнути неприємної ситуації допоможуть прості правила», – наголосили в управлінні цивільного захисту облдержадміністрації.

В ожеледицю не варто одягати взуття на підборах або платформі, вищих за 3-4 см. Не підійде й абсолютно пласка підошва. Ліпше, аби вона була пориста та рельєфна. В сильну ожеледицю в пригоді стануть льодоступи – насадки на взуття із шипами.

Намагайтеся обходити слизькі ділянки. Якщо це неможливо, рухайтеся невеличкими ковзаючими кроками, злегка зігнувши ноги в колінах, а тулуб нахиливши вперед. Під час ходьби не слід тримати руки в кишенях – це завадить втримати рівновагу.

При падінні слід постаратися згрупуватися, впасти набік та перекотитися. Лише вагітним краще приземлятися на спину. У такому разі підборіддя потрібно притиснути до грудей, а руки витягнути вперед.