Мешканцям області нагадали правила безпеки під час ожеледиці

 

На Дніпропетровщині ожеледиця. За такої погоди в рази збільшується кількість травм, зазначають лікарі. Щоб не заробити забій та зберегти свої кістки цілими, підберіть взуття з неслизькою підошвою, наступайте на всю ступню та дістаньте руки з кишень. Декілька простих правил безпеки нагадали в управлінні цивільного захисту облдержадміністрації. Одягайте взуття з рельєфною підошвою з пористого матеріалу, не носіть високих підборів. Це допоможе уникнути падінь. Дивіться собі під ноги, намагайтеся обходити слизькі місця та нахилені поверхні. Якщо це неможливо, пересувайтеся як лижник – невеликими ковзаючими кроками. Тримайте коліна розслабленими та наступайте на всю підошву. Дістаньте руки з кишень – так простіше контролювати рівновагу. Будьте уважними на проїжджій частині дороги: не поспішайте і, тим паче, не біжіть.

Літнім людям рекомендується використовувати тростину з гумовим наконечником або спеціальну палицю із загостреними шипами.

Падайте правильно. Рятуйте свої кістки, а не сумочку або пальто. Коли відчули, що рівновагу втрачено, намагайтеся присісти, згрупуватися, приземлитися на бік і перекотитися. Так сила удару зменшиться. Якщо ви розумієте, що падаєте на спину – притисніть підборіддя до грудей, а руки витягніть вперед. Це допоможе уникнути удару потилицею і струсу мозку. Не намагайтеся приземлитися на лікті –  це найімовірніше призведе до перелому. А от якщо ви вагітні, старайтеся впасти саме на спину.

Залишити відповідь