Мета держави – розвинути IT-сектор до 10% ВВП, – Андрій Єрмак

Підтримка малого підприємництва є пріоритетом для держави, оскільки саме малий і середній бізнес забезпечують сьогодні 82% робочих місць, і від них залежить сталий розвиток економіки України в цілому. Важливою складовою МСБ є IT-сектор, для якого сьогодні створюються максимально комфортні умови. Про це у блозі на НВ пише голова Офісу Президента Андрій Єрмак.

Невеликий бізнес, пише Єрмак, швидше адаптується до змін, впроваджує новації і робить економіку стійкішою до криз.

2020 рік, за словами голови ОП, економіка України пройшла краще, ніж багато інших європейських країн, скоротившись лише на 4,2% при прогнозних 8%. «Найбільше уваги приділяли саме малому і середньому бізнесу. Далі наша мета – 10% ВВП повинен генерувати IT-сектор», – пише Єрмак.

З цією метою запускається один з ключових проєктів з підтримки IT-сектора – «Дія. City». Як пояснює керівник ОП, це буде спеціальна економічна зона з пільговою системою оподаткування та спрощеною регуляцією. За задумом, експеримент з IT-сектором в подальшому дозволить врахувати і проаналізувати помилки і поширити успішний досвід на інші галузі.

Єрмак також нагадує, що уряд нещодавно затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року, в якій поставлені конкретні амбітні цілі на найближче десятиліття. При цьому по більшості напрямків програми передбачені стимули для розвитку малого і середнього бізнесу.

«Чому це так важливо? Тому що наше головне надбання – люди. А підприємці якраз активна частина українського суспільства. В умовах гібридної війни для України це необхідно для збереження соціально-політичної стабільності», – зазначає глава Офісу Президента.