Методи лікування застуди, які насправді не допомагають

Безумовно, найбільше ми хворіємо взимку. Саме в цей період ми найчастіше звертаємось до народної медицини, щоб швидко привести себе до ладу. Але, на жаль, не всі такі методи лікування справді дієві, повідомляє 24 канал.

Ехінацея та м’ята

Ехінацея – це рослинний лікарський засіб, часто використовується для лікування застуди. Багато хто вважає, що рослини можуть зміцнити імунну систему і зменшити серйозність або тривалість простуди. Але, незважаючи, на її популярність, деякі недавні дослідження показали, що ехінацея при застуді марна.

Дійсно, ехінацея має позитивний вплив на імунну систему, тому що збільшує число лейкоцитів і підвищує активність інших вільних клітин. Але, з іншого боку, ці ефекти, як виявилося, недостатні при боротьбі з застудою.

 

Так само як і ехінацея, м’ята не допоможе вам побороти застуду. Проте, якщо робити з нею інгаляції – це може тимчасово полегшити вам дихання. А от м’ята з чаєм – це хіба що смачно.

Вітамін С

Існує думка, що пити вітамін С потрібно в якості профілактики застуди. Однак, вітамін С не захищає від застуди, але може скоротити тривалість хвороби. Тільки для цього потрібно прийняти 8 таблеток вітаміну С по 1000 мг.

Глінтвейн

Коли ви хворієте, гарячі алкогольні напої тільки шкодять, адже вони знижують і порушують роботу імунної системи. Тож краще пийте гарячий чай з тою ж м’ятою. Принаймні, цей напій вам не зашкодить.