Microsoft випустить нові бюджетні планшети Surface

Як повідомляє Bloomberg, посилаючись на людей, добре знайомих з ситуацією, Microsoft готує до випуску нову лінійку планшетів Surface, щоб ефективніше конкурувати з більш доступними моделями Apple iPad. Це буде відповідь Microsoft на нещодавно представлений iPad з підтримкою Apple Pencil за $ 329, передає “Радіо Максимум”.

Якщо вірити джерелам Bloomberg, це будуть не просто зменшені та доступніші варіації на тему нинішнього планшета Surface Pro, а повністю нові моделі. Вони отримають 10-дюймовий екран замість 12-дюймового, а також новий корпус з округленими кутами, як в Apple iPad, а не гострими. Також повідомляється про наявність роз’єму USB-C. Коштувати нові Surface будуть менше $ 400, що відповідає цінам на найдоступніші моделі iPad. Для порівняння, нинішня модель Surface Pro стартує з позначки $ 799.

Як і старші Surface, новинки будуть оснащуватися процесорами Intel і працювати під управлінням повноцінної версії ОС Windows 10 Pro. Поки немає ні слова про те, чи буде в цих моделях за замовчуванням активований режим S Mode.

Нові Surface будуть приблизно на 20% легшими за нинішню модель Surface Pro. Правда, платою за цю легкість стане менша автономність – на одному заряді вони будуть працювати на чотири години менше. Нагадаємо, у Surface Pro автономність заявлена ​​на рівні 13,5 години.

Нові моделі отримають власний модем для підключення до мережі та будуть доступні у варіантах з 64 і 128 ГБ флеш-пам’яті.

З новими планшетами теж можна буде використовувати фірмові аксесуари – чохол з клавіатурою, стилус і миша, але всі вони будуть продаватися окремо. Якраз зараз компанія розробляє нові, більш дешеві версії аксесуарів. Нагадаємо, нинішня модель чохла з клавіатурою Surface Pro Signature Type Cover коштує $ 160.

Можна згадати, що в раніше Microsoft вже намагалася зробити бюджетний Surface. Спочатку був Surface RT, потім Surface 2, а згодом ще Surface 3, але жодна з цих моделей в результаті не стала такою ж успішною, як Surface Pro.

Нові більш доступні моделі планшетів Microsoft Surface повинні вийти на ринок у другому півріччі 2018 року.