Міфи та факти про майонез

Поширена думка, що майонез шкідливий для організму. Це не так! На 60% він складається з рослинної олії. Для поліпшення травлення необхідно вживати по столовій ложці олії на день. Ви можете випити цю ложку? А майонез забезпечить вам необхідну дозу олії. Пише Наша мама.

Чим більше жовтків містить домашній майонез, тим він смачніший. Однак термін придатності такого соусу в рази зменшується, також він швидше втрачає свої смакові якості.

У майонезі є вельми позитивна дія: він сприяє засвоєнню їжі, що вкрай важливо для працездатності і гарного самопочуття. Однак це стосується тільки домашнього майонезу. Магазинні соуси можуть бути шкідливими, оскільки в процесі їх приготування додають ароматизатори, загусники, стабілізатори, синтетичні консерванти і підсилювачі смаку.

Оригінальний майонез, приготовлений за класичним рецептом, містить тільки жовтки і рослинну олію. Тому справжній майонез не підходить для запікання продуктів, адже при нагріванні він розпадеться на свої складові.

Багато покупців, вибираючи майонез, в першу чергу звертають увагу на наявність в складі порошку яєчного жовтка. Цей інгредієнт може вплинути на здоров’я, тому що містить досить багато холестерину. Проте, зараз існує безліч видів майонезу, в яких порошок яєчного жовтка або повністю відсутній, або замінений безпечним для здоров’я аналогом.

Крім вживання всередину, майонез можна наносити на шкіру. Він має вплив на шкіру через такі речовини: жири пом’якшують шкіру, розчин солі сприяє її гідратації, лецитин яєчного жовтка – омолоджує, оцет сприяє проникненню в шкіру препарату, а невелика кількість міститься в майонезі гірчиці викликає посилений приплив крові до шкіри і місцеве прискорення обміну речовин.