Миколаївський розпис вразив світ: художниця з Новомосковська здобула срібло престижного конкурсу

Художниця з Новомосковська, науковий співробітник Новомосковського історико-краєзнавчого музею імені Петра Калнишевського, керівник гуртків “Образотворче мистецтво” та “Петриківський розпис” Марина Головко здобула срібло престижного Міжнародного фестивалю-конкурсу «Eurostar – 2020» в номінації “Декоративно-прикладне мистецтво”, представивши Миколаївський розпис. Повідомляє сайт 0569.com.ua.

Взяла митець участь у конкурсі в категорії: «Професіонал» (старша вікова група) і відправила роботи: «Козацькому роду нема переводу»

Серії фестивалів ZIRKA проводили у Словаччині, Польщі, Німеччині, Австрії, Угорщині, Франції та Україні. Визначало ж за їх результатами переможців професійне журі у складі відомих діячів мистецтв світу безпосередньо в німецькому місті Бремен.

Конкурс-фестиваль багатогранний. Щороку на ньому визначають кращих в таких категоріях: «Вокал», «Інструментальний жанр», «Образотворче мистецтво», «Декоративно-вжиткове мистецтво», «Хореографія, цирк» та «Театральне мистецтво, акторська майстерність».

«Це надихає і робить мене щасливою. Справа у тому, що там, за кордоном про наш Миколаївський розпис ніколи не чули й ніколи його не бачили. Журі тамтешньому ніхто його не рекламував. І от: така оцінка…. Хочу зазначити, що для учасників категорії «Професіонал» були певні, доволі суворі вимоги. Потрібно вже було мати якісь відзнаки своєї творчості, нагороди, виставки… Спочатку роботи свої я надіслала для відбору у Київ. А вже там вирішили, що вони гідні для представлення головному журі в Німеччині. Що ще дуже добре у цьому фестивалі: кожен конкурсант отримав диплом учасника й рецензію на свої роботи від професіоналів. Це дуже цінно для творчості», – розповіла художниця.