Мінфін запропонував ввести 5-річні канікули з податку на прибуток для малого бізнесу

Міністерство фінансів в рамках пропозицій щодо змін до Податкового кодексу запропонувало ввести 5-річні канікули по сплаті податку на прибуток для підприємств малого бізнесу з оборотом до 3 мільйонів гривень. У міністерстві не вважають цю норму небезпечною і ризикованою з точки зору можливого ухилення від сплати податків, повідомив у своєму відеоблозі міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає zaxid.net.

«Я позитивно оцінюю ініціативу про звільнення на 5 років від податку на прибуток підприємств з оборотом до 3 мільйонів гривень. Ця ініціатива передбачає канікули на 5 років для малого бізнесу. Я вважаю, що в умовах, коли ми змушені обережно ставитися до бюджету, скорочувати витрати, ми маємо шукати стимули для розвитку бізнесу, у першу чергу малого», – сказав Данилюк і запевнив, що у міністерстві проаналізували ризики.

На його думку, для зловживань ця норма використовуватися не буде.

«Думаю, що ця ініціатива позитивна. Це дасть імпульс для розвитку малого бізнесу, а розвиток бізнесу дуже важливо, тому що саме бізнес дає робочі місця, податки, а значить, і пенсії і соціальні виплати», – повідомив міністр.

Залишити відповідь