Мінінфраструктури ініціює побудову нового порту у Чорному морі

Міністерство інфраструктури розробило проект нового порту, що буде спеціалізуватись на рейдовій перевалці вантажів. Він буде розташований в районі Дніпро-Бузького лиману, повідомляє «Урядовий портал».

За словами першого заступника міністра інфраструктури Володимира Шульмейстера, схема роботи нового порту буде такою: вантажі малими партіями малотоннажним флотом спускаються в море, а на рейді нового порту перевалюються на великий морський тоннаж.

«Новий порт дозволить приймати великовантажні судна типу «панамакс», «постпанамакс» і навіть «кепсайз» (до 100 тисяч тонн). Важливо, що вантаж, що надходить з річки, взагалі не заходить в звичайний морський порт, а відразу потрапляє на рейдову перевалку. Це економить власнику вантажів і час, і гроші», – зазначив Володимир Шульмейстер.

Рейдова перевалка стане стимулом для розвитку вантажного судноплавства на річці Дніпро, дасть імпульс реанімації кораблебудування в Україні та збільшить експортні можливості країни з перевалки вантажів.

З огляду на близьке розташування заповідних морських акваторій, перелік вантажів, що будуть перевалюватись у новому порту, обмежений зерном, металом, контейнерами та насипними вантажами, нешкідливими для оточуючого середовища.

Очікується, що інвестиції держави в проект сягатимуть до 33 мільйони гривень. За планом, новий порт почне працювати влітку 2016 року.

Залишити відповідь