Міністр освіти розповіла, якою повинна бути стипендія в 2017 році

У Міносвіти вважають, що мінімальна і максимальна стипендії повинні збільшитися з 2017 року. Зростання стипендії обумовлено тим, що різниця між стипендіями трієчників і відмінників становить  50-80 гривень.

“Це не правильно. Наша пропозиція, щоб мінімальна стипендія була 1000 гривень, а максимальна – 1600, що за показниками наступного року має дорівнювати показникам прожиткового мінімуму », – міністр Лілія Гриневич, передає «Телеграф».

Стипендія може збільшитися для студентів технічних і природничо-математичних спеціальностей, а також педагогічних. Планують переглянути співвідношення академічної та соціальної стипендії.

«Нас турбує співвідношення між академічною та соціальною стипендіями. Ми вважаємо, що академічна стипендія є великим мотиватором до навчання. І тому частка академічної стипендії повинна бути більше, ніж соціальної. Зараз це 50:50 … Не можна за рахунок соціальної стипендії зменшувати академічну», – додала міністр освіти.

Також у Міністерстві освіти планують змінити систему нарахування стипендій з 1 січня 2017 року, зробивши акцент на міністерських рейтингах.

Залишити відповідь