Міський голова Кривого Рогу Костянтин Павлов зустрівся з молоддю (фото)

У Кривому Розі на перше у цьому році засідання молодіжного виконкому юнаки та дівчата запросили мера Костянтина Павлова. На зустрічі, що проходила у прес-центрі виконкому міськради, молодь та міський голова обговорили програму «Нова генерація – перспектива та успіх Кривбасу», а також разом поміркували над залученням молоді до реалізації креативних проєктів.

Констянтин Павлов_зустріч з молоддю

Костянтин Павлов подякував молодим людям за ініціативність і участь в громадському житті Кривого Рогу. «Сьогодні молодіжний рух у місті вважається одним із кращих в регіоні. І я відкритий до ваших ідей і спільної роботи. Завдяки вашим ініціативам прийнято оновлену молодіжну Програму до 2025 року. Вона буде сприяти проведенню цілісної молодіжної політики у місті та створенню умов для успішної самореалізації та соціалізації молоді. Ми потребуємо ваших ідей і нового сприйняття дійсності, адже за вами – майбутнє нашого міста. Моя тверда позиція – максимально зробити все для того, щоб наша молодь бачила перспективу і можливості саме у рідному місті! Тому, будемо залучати та інтегрувати студентів, школярів, молодих робітників у муніципальні проєкти та програми. Місту потрібні свіжі ідеї та нове бачення того, яким буде Кривбас зараз та у майбутньому», – зазначив Костянтин Павлов.

Катерина Кошова, заступник голови молодіжного виконкому відзначила: «Дуже хороша, цікава зустріч з мером відбулася. Ми обговорили важливі для нас питання: і по програмі «Нова генерація Кривого Рогу» і по молодіжним проєктам. Зокрема, мер підтримав нашу ініціативу про внесення представників молодіжного виконкому до складу комісії конкурсу «Громадський бюджет». Крім того, ми провели соцопитування серед першокурсників і вони висловили пропозицію про те, щоб перед новим навчальним роком у місті для студентів проводилися фестивалі музики, їжі, стендап-шоу, змагання з екстремальних видів спорту. Приємно бачити, відчувати те, що нас дійсно чують, розуміють та реально допомагають. Така комунікація міської влади і молоді дуже потрібна!».

Під час зустрічі мер привітав Ваврика Дмитра та Калганову Ольгу, членів молодіжного виконкому, які створили родину. Мер побажав молодому подружжю здоров’я, родинного щастя, добробуту та вручив молодятам подарунок. «Нам дуже приємно чути теплі слова привітання та несподівано отримати подарунок від міського голови. Дякуємо Костянтину Юрійовичу за турботу про молодь!»,- сказала Ольга.

Констянтин Павлов_зустріч з молоддю

Вже шостий рік у місті діє Програма «Нова генерація Кривого Рогу», за допомогою якої молодь втілює в життя власні цікаві ініціативи та ідеї, реалізує молодіжні програми та проєкти. У рамках Програми працюють молодіжні виконкоми міста та районних у місті рад, до складу яких входять представники найактивнішої учнівської, студентської та робітничої молоді. Кривий Ріг – одне з небагатьох міст України, яке підтримує Програму надання пільгового довгострокового кредиту молодим сім’ям на будівництво чи реконструкцію або придбання житла. Щороку в міському бюджеті передбачаються кошти для надання кредитів родинам на придбання житла. З 2002 року за кошти міського бюджету 31 молода сім’я отримала кредит. У цьому році передбачено 500 тис грн на кредитування житла.