Мистецтво очищує душі: театр Дніпра відзначив свій ювілей (фото)

Вчора, 26 грудня, Дніпропетровський театр опери та балету відзначив своє 45 – річчя: святковий концерт, нагороди заслуженим, вітання всьому колективу та глядачам у залі, а також оплески і квіти від шанувальників.

26-го грудня 1974 року урочисті звуки фанфар проголосили відкриття в Дніпропетровську театру опери та балету. Цією подією була відновлена історична спадкоємність, бо, власне, оперний театр у Дніпропетровську існував і раніше, з 1931 року як ДРОТ (Дніпропетровський робітничий оперний театр) і до війни. У 1941 р. театр був евакуйований до Красноярська, де об’єднався з Одеською трупою. Але після війни його артисти поповнили трупи Одеси, Донецька, Харкова, у Дніпропетровську ж його діяльність не відновилась. Та жива пам’ять про „свою Оперу” і традиції, нею закладені, створювали передумови для відродження театру, що і здійснилося в 1974 р. Ухвала Ради Міністрів УРСР від 31 серпня 1973 р. (№ 405) офіційно ствердила ідею створення Дніпропетровської опери.

театр опери та балету

Сьогодні Дніпропетровський академічний театр опери та балету наймолодший серед оперних театрів України. Театр розвивається, експериментує із новими виставами, гастролює, намагається знайти і зайняти своє гідне місце в культурному житті.

театр опери та балету

Голова обласної ради Святослав Олійник привітав всіх, хто був в оперному на святі та побажав всьому колективові театру розвитку та щирих і бурних оплесків.