Мистецтво в затінку війни: художник на виставці збирає кошти для поранених бійців АТО

Доба випробувань гартує характер і виховує душу. Небайдужі українці власним прикладом та чутливістю до сучасності формують громадську думку, долучаються до мистецьких проектів, які сприяють підтримці переселенців та бійців. Серед таких – відомий український художник Михайло Кублик. Він організував персональну виставку, на якій можна не тільки побачити полотна, а й придбати їх. Зібрані кошти підуть на протези тяжкопораненим військовим.
3
«Губернське місто – зниклий світ» – так називається виставка. У її відвідувачів є можливість поринути в епоху давнього Катеринослава. На ній представлено понад 30 робіт митця, які об’єднані тематикою міського пейзажу, колоритного старого побуту.

Як зазначає автор, на його роботах увічнений Дніпропетровськ ХХ сторіччя: чимало будинків і споруд, змальованих художником, уже пішли в небуття. Крізь час у штрихах архітектурних комплексів, вулиць та двориків – енергія, темперамент та ритм міського середовища.

a7216095d93cc4ffea5e02c3e5e622035185ac31

Живописець вважає, що картинна плеяда має не лише культурне значення, її вартість – й історична. Серія робіт є підказкою, як в умовах стрімкої урбанізації зберегти обличчя Дніпропетровська, не зруйнувати модерном його характерні ознаки.  

«Важливо зберегти красу та унікальність Дніпропетровська, аби навчити молоде покоління шанувати спадщину пращурів», – зауважив художник.

Тема міського ландшафту – одна з найулюбленіших у творчості Михайла Кублика. Роки плідної праці свідчать про те, що він навчився бачити красиве та романтичне навіть у тих куточках, у яких інші не помічають. Повна колекція, де у фокусі митця знаходиться місто, нараховує 250 картин.

Виставка «Губернське місто – зниклий світ» проходить у арт-галереї культурно-ділового центру «Менора». Її двері відчинені до 31 грудня.

Залишити відповідь