Морозиво на сніданок значно підвищує працездатність мозку

Японські вчені з університету Кьорін виявили, що морозиво на сніданок значно підвищує розумову активність людини і працездатність мозку. Про дослідження повідомляє Daily Mail.

У своїй роботі фахівці пропонували учасникам починати щоранку з морозива, після чого випробовувані проходили кілька тестів на комп’ютері, в яких оцінювалася швидкість реакції та аналітичні здібності. Глава дослідницької групи професор Йосіхіко Когої стверджує, що такий сніданок приводив до різкої стимуляції альфа-хвиль в мозку учасників, зазначає Кореспондент.

За результатами тестів з’ясувалося, що група, яка їла на сніданок морозиво, справлялася з завданнями набагато краще і швидше. При цьому вчені вважають, що справа не в самих ласощах, а просто в тому, що вони холодні.

На їхню думку, воно “струшує” мозок людини і швидко виводить його з сонного стану. Однак після заміни морозива на іншу холодну їжу позитивного ефекту не спостерігалося.

На даний момент дослідники не можуть точно сказати, завдяки чому саме відбувається поліпшення розумових здібностей.