Мовою цифр: Про досягнення Дніпропетровської обласної служби зайнятості у 2020 році

Дніпропетровський обласний центр зайнятості повідомляє, що протягом 2020 року послугами служби зайнятості Дніпропетровської області скористались 139,3 тис. громадян, з яких статус безробітного мали 104,4 тис. осіб.

За допомогою фахівців Дніпропетровської обласної служби зайнятості роботу отримали 49,5 тис. осіб.

Послугами з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації за направленням служби зайнятості у минулому році скористалися 8,5 тис. безробітних.

Особам віком старше 45 років, які виявили бажання проходити перенавчання або підвищувати кваліфікацію за обраними спеціальностями чи професіями, видано 66 ваучерів.

Особливе значення завжди має профорієнтаційна робота. Так, з початку року профорієнтаційні послуги отримали 132,5 тис. громадян.

Служба зайнятості активно підтримує розвиток підприємницьких ініціатив серед безробітного населення. З початку 2020 року 45 осіб започаткували власну справу за рахунок отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю.

У період карантину, який спричинила пандемія СОVID-19 до Дніпропетровського  обласного центру зайнятості було подано 10,2 тис. пакетів документів від роботодавців регіону стосовно надання допомоги по частковому безробіттю згідно статті 47¹ ЗУ «Про зайнятість населення». Дніпропетровським обласним центром зайнятості було прийнято 9,5 тис. позитивних рішення, таким чином 19,5 тис. роботодавців отримали матеріальну допомогу.

Це підприємства малого та середнього підприємництва, які представляють різні види діяльності: виробництво продукції, роздрібна торгівля, діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування, діяльність туристичних операторів, надання послуг перукарнями та салонами краси та інші.

Загальна кількість вакансій заявлених роботодавцями у період з січня по грудень 2020 року становила 69,6 тис. од, з яких майже 43,9 тис. було укомплектовано за допомогою служби зайнятості.

Прийнято 599 рішень про виплату компенсації роботодавцям в розмірі єдиного внеску за працевлаштування безробітних на нові робочі місця. У громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 9,2 тис. осіб.

Також особлива увага приділялась обслуговуванню громадян соціально незахищених категорій, зокрема, молоді та особам з інвалідністю.

Протягом 2020 року було працевлаштовано 1,7 тис. безробітних, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, зокрема, робочими місцями забезпечено 489 осіб з інвалідністю, з яких 3 особи з інвалідністю отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.