Музей в Амстердамі відкрив найбільшу виставку робіт Рембрандта (Фото)

У Нідерландах відкриваються виставки, присвячені Рембрандту ван Рейну, з нагоди 350-річчя з дня смерті художника. Зокрема, у Рейксмузеум в Амстердамі стартувала виставка “Весь Рембрандт”, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

виставка робіт Рембрандта

Музей уперше показав усі 22 картини, 60 малюнків і понад 300 кращих гравюр митця. І, звісно, родзинкою виставки стало найвідоміше полотно Рембрандта – “Нічна варта”. Щороку близько 2,2 мільйона людей приходять щоб подивитися на цю картину.

виставка робіт Рембрандта

виставка робіт Рембрандта

“Нічна варта”, написана 1642 року, — назва, під якою традиційно відома картина Рембрандта “Виступ стрілецької роти капітана Франса Баннінга Кока і лейтенанта Віллема ван Рейтенбюрга”. “Нічною” вона стала у XIX столітті, бо здавалося, що фігури виступають на темному тлі. Проте після розчищення оригінального живопису з’ясувалося, що сцена, представлена ​​Рембрандтом, насправді відбувається вдень. Також існує версія, що на картині Рембрандт зобразив свою дружину Саскію.

виставка робіт Рембрандта

Виставка в Амстердамі триватиме до 10 червня 2019 року.

виставка робіт Рембрандта

Рембрандт Харменс ван Рейн народився 15 липня 1606 року в місті Лейден, в родині заможного власника млина. Він був одним із 9 дітей. Помер митець в Амстердамі 4 жовтня 1669 року. За своє життя Рембрандт створив близько 400 картин, 300 гравюр, 1400 малюнків і 300 офортів.

виставка робіт Рембрандта