На Book Space у Дніпрі приїхали зіркові гості (Фото)

Той, хто говорить, що люди мало читають паперових книжок, не був у Дніпрі на Book Space. Цієї п’ятниці на Фестивальному причалі по обіді відкрився II Міжнародний книжковий фестиваль, який працював аж до вечора неділі. Тут було цікаво і дорослим, і дітям; книгоманам та випадковим гостям.

КОРОТКІ СПИСКИ

Упродовж двох з половиною днів на локаціях книжкового фестивалю відбулося більш як 150 подій – цікаві презентації, читання ще не виданих творів, дискусії на актуальні теми, ігри та квести для дітей і навіть інклюзивна руханка. Крім того, у двох павільйонах тривав великий книжковий ярмарок, у якому взяли участь близько 100 українських видавництв.

«Я вчора пішла звідси з пакуночком, у якому лежали 13 книжок. Сьогодні вирішила повернутися, бо не могла лишитися ще без ось цих», – показує пакет із трьома «корінцями» пані Оксана.  Чимало людей чекали Book Space і складали списки книг, які хотіли б придбати, проте, завітавши на ярмарок, розуміли, що ці списки – не повні.

ЛИСТ ВІД КАЗКАРЯ

Дехто з відвідувачів приходив заради зустрічі з улюб­леним письменником. Наприклад, маленька Софійка хотіла побачити казкаря Сашка Лірника, який у п’ятницю під час авторських читань влаштував імпровізований дитячий театр. Проте дівчинка трохи запізнилась, Сашко вже поїхав. Її мама не розгубилася, написала письменнику у соцмережі. Автор дитячих творів не лише відповів одразу, а й попросив адресу Софійки, щоб написати їй листа.

ЗІРКОВІ ГОСТІ

Серед гостей фес­тивалю було чимало відомих авторів, які радо спілкувалися із читачами поза сценою. Так, прогулюючись книжковим містечком, можна було зустріти Юрія Андруховича, Мар’яну Савку, Руслана Горового, Ірену Карпу, Анд­рія Кокотюху, Оксану Забужко, Антона Мухарського та авторів бестселера «Чоловіки про фемінізм» Майкла Кауфмана і Майкла Кіммела. Щоправда, це не повний список зіркових гостей.

Кожен день завершувався музичною програмою. Оскільки з Юрієм Іздриком сталася оказія на вокзалі й він не дістався Дніпра, а в програмі вже був заявлений DRUMЕТИАТР, частина якого вже приїхала на Book Space, то Гриць Семенчук (один із солістів гурту. – Прим. авт.) ввечері 21 червня виконав свою сольну програму. У суботу книгомани відривались під музику гурту «Жадан і Собаки», а в неділю на сцену вийшов музичний проект «Хрестоматія», який створили спеціально до останнього дня фестивалю.
Ось таким був II Міжнародний книжковий фестиваль Book Space у Дніпрі.

ДАР’Я МИРОШНИЧЕНКО