На Днепропетровщине запечатлели редчайшую птицу (фото)

В Днепропетровской области известному днепровскому бердвотчеру Александру Настаченко посчастливилось запечатлеть редчайшего на наших мест журавля-красавку. Об этом на своей фб-странице в социальной сети сообщает сам Александр, пишет “Днепр вечерний”.

«Разом з Полом Бредбером прогулялись на маршруті Карабинівка – озеро Солоний лиман. Все важче побачити щось нове, але цього разу пощастило: степовий журавель! Для особистого списку області це мій 263-ий вид! Пол також вперше його побачив в регіоні. З’явився журавель неочікуванно, навіть не бачили з якого напрямку він прилетів, а побачили тільки як він сідав. Птах був транзитний і ми його спостерігали на землі, а точніше на лимані, навіть менше хвилини, бо потім він продовжив проліт і полетів не годуючись і без відпочинку. Крутий вид, що сказати! Переважно бачив його в Криму та Казахстані», – отмечается в сообщении.

журавель-красавка

“Журавль-красавка занесен в Красную книгу Украины и на Днепропетровщине его можно видеть только на пролете. Правда, в 90-х годах прошлого века орнитолог Александр Губкин зафиксировал попытку этих птиц загнездиться в Васильковском районе. Но сейчас увидеть журавля-красавку на пролете – большая удача”, – прокомментировал событие орнитолог Петр Чегорка.