На Дніпропетровщині святкування випускного закінчилося лікарнею

На Дніпропетровщині держпродспоживслужба розпочала перевірку кафе у селищі В’язівок, у якому після святкування випускного, з ознаками гострої кишкової інфекції до лікарні звернулися 9 людей, з них троє — діти. Про це повідомляє suspilne.media з посиланням на представницю Держпродспоживслужби в області Неля Полюхович.

Випускний вечір святкували 1 серпня, за два дні після цього п’ятеро людей звернулися по медичну допомогу, ще шестеро — за три дні після заходу. П’ятьох госпіталізували у лікарню Новомосковська, в інфекційне відділення, ще четверо перебувають на денному стаціонарі в місцевих медичних закладах. Наразі держпродспоживслужба відібрала зразки страв, питної води та змиви з об’єктів середовища, лабораторні дослідження тривають. По їх завершенню, за 5 днів, вирішуватимуть чи закривати заклад. На сьогодні, за словами Нелі Полюхович, є підтвердження що у закладі порушувалися санітарні норми.

“Встановлені порушення, які могли слугувати поширенню гострої кишкової інфекції. Цей суб’єкт господарювання не має реєстрації потужності. Такі порушення мали місце, як відсутність дезінфікувальних розчинів. І посудомийна машина — цього взагалі немає. Миття посуду столового, кухонного відбувалося з порушеннями, адже вода підведена була лише до однієї мийної раковини. І порушується технологія приготування страв, перехрещуються шляхи готової і сирої продукції”, — говорить Неля Полюхович — представниця Держпродспоживслужби в області.

 

Фото: pixabay