На Дніпропетровщині пожежники ліквідовують масштабну пожежу (Фото, відео)

18 серпня о 9:15 надійшло повідомлення про пожежу хвойного лісу поблизу селища Дмитрівка Петропавлівського району Дніпропетровської області – Петропавлівське лісництво ДП «Павлоградське лісове господарство». Прибувши на місце події, рятувальники встановили, що вогнем охоплений лісовий масив на площі близько 55 га, з них – 25 га верхового.

пожар

До ліквідації пожежі залучено всього 70 осіб та 22 одиниці техніки, з них сили ДСНС області – 40 чоловіка особового складу та 10 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

Для проведення повітряної розвідки та ліквідації пожежі від ДСНС залучено пожежну авіацію – два літаки АН-32П, кожен з них заправлений по 8 тон води. Також буде розгорнутий пункт життєзабезпечення.

До ліквідації вогню задіяні сили лісового господарства, комунальних та приватних підприємств, служба поліції та особовий склад національної гвардії.

Станом на 15:00 гасіння пожежі триває, загроз для населених пунктів немає.

На даний час спостерігаються пориви східного вітру 7-12м/с, що в подальшому може призвести до поширення площі пожежі.

На місці надзвичайної події координацію заходів щодо гасіння пожежі здійснює оперативна група Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області на чолі з начальником Головного управління Андрієм Кульбачем.