На Дніпропетровщині боржникам живеться не солодко

Стягнення аліментних платежів – один із пріоритетних напрямків роботи органів ДВС Дніпропетровської області. І цей факт підтверджують цифри – 472,7 млн грн стягнуто з початку поточного року державними виконавцями регіону на користь 69,3 тис дітей.

Та, на жаль, не всі батьки сумлінно виконують рішення суду щодо своєчасної сплати аліментних платежів. Однак завдяки новаціям Закону, якими передбачено ряд  заходів впливу на боржників, державні виконавці змушують їх згадати про свій обов’язок.

Так, неплатника з міста Кривий Ріг було обмежено у праві виїзду за межі України, заборонено керувати транспортними засобами, полювати та користуватися зброєю. І результат не забарився! Громадянин Р. погасив заборгованість у розмірі 113 053 грн в повному обсязі.

Ухиляючись від сплати аліментів впродовж довгого часу, мешканець міста Нікополь заборгував 101 492 грн аліментів. Але відчутні обмеження у правах змусили і його сплатити борг.

Згадав про належне утримання своєї дитини і громадянин Б. Заборгованість мешканця міста Кам’янське склала 75 601 грн, й була слачена після застосування до нього посилених заходів впливу.

І це лише кілька прикладів ефективності Закону #ЧужихДітейНеБуває. Інформація про роботу органів державної виконавчої служби постійно висвітлюється на офіційному сайті Управління  державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області http://udvs-dp.gov.ua та на сторінці Facebook https://www.facebook.com/udvsDP .