На Дніпропетровщині браконьєри наловили риби на чималий шраф (Фото)

Днями на світанку під час проведення профілактичних заходів по боротьбі з браконьєрством на річці Дніпро поблизу міста Синельникове поліцейські помітили двох рибалок. Чоловіки на надувному човні за допомогою сіток виловлювали рибу. Повідомляють у прес-службі ГУ НП у Дніпропетровській області.

15-07-34-downloadfile

«Рибалки незаконно виловили понад 100 кг різноманітної риби, а саме короп, щука, сом, карась, білий амур, товстолобик. Майже кожна риба була переповнена ікрою та вже скоро повинна була випустити малька. Усю виловлену рибу браконьєри хотіли продати місцевим жителям. Згідно з таксою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, водним живим ресурсам завдано збитків на суму 20.500 грн. Уся виловлена риба була вилучена та передана на реалізацію», – розповів начальник відділення поліції у річковому порту Амур-Гавань майор поліції Віктор Лагутін. Браконьєри були затримані поліцейськими та доставлені до відділення поліції у річковому порту Амур-Гавань для з’ясування обставин справи. Ними виявились раніше не судимі жителі Дніпропетровської області 28 та 35 років. Знаряддя лову – жилкові сітки та надувний човен у рибалок були вилучені.

15-07-39-downloadfile

Чоловіки свою провину визнали та запевнили, що у подальшому не будуть займатись незаконним виловом риби.

15-07-37-downloadfile

За даним фактом у слідчому відділенні річкового порту Амур-Гавань відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Чоловікам загрожує покарання у вигляді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років.

15-07-41-downloadfile