На Дніпропетровщині будують затишну домівку для дітей-сиріт (Фото)

У Раївській громаді що на Дніпропетровщині зводять малий груповий будиночок. Там готують затишну оселю для сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На часі – внутрішнє оздоблення кімнат. Все – за сучасними енергозберігаючими технологіями. Повідомляють у прес-службі ДніпроОДА.

Одноповерховий будинок звели «з нуля» в центрі Раївки. Вже майже готовий фасад. Залишилося оздобити його фрагменти деревом. Як потеплішає, будівельники укладуть цоколь. «Все має бути зроблено якісно. Взимку завершимо внутрішнє оздоблення, а навесні відновимо зовнішні роботи», – підкреслив директор генпідрядної фірми Микола Хохлов.

Нині у розпалі – роботи всередині. Підрядники кладуть кахель на підлогу, завершують обшивати стіни гіпсокартоном. Вже розвели комунікації – залишилося установити батареї, сантехніку та світильники.

«Матимемо дуже простору вітальню з їдальнею. У п’яти кімнатах мешкатимуть десятеро діточок. Намагатимемося створити для них родинний комфорт і затишок», – сказала директорка Раївського малого групового будинку Ніна Калашнікова.

З дітьми почергово перебуватимуть вихователі. Вони навчатимуть і малечу, і старших прибирати за собою, готувати їжу, прати та виконувати іншу домашню роботу. Діти відвідуватимуть місцеву опорну школу, гуртки. «Плануємо залучати й мешканців громади. Разом влаштовуватимемо, приміром, майстер-класи з приготування різних страв», – додала Ніна Калашнікова.

Весною на подвір’ї облаштують ігровий майданчик із гойдалками та каруселями. Там буде гумове нетравматичне покриття. Решту території облагородять тротуарною плиткою.