На Дніпропетровщині чиновник може сісти за грати

У 2015 році на Дніпропетровщині між однією з міських рад та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про виконання капітального ремонту покрівлі дошкільного учбового закладу. Всупереч інтересам служби посадовець підписав та видав офіційні документи, які містять неправдиві відомості щодо фактично виконаних робіт, на підставі яких підприємство незаконно отримало з бюджету грошові кошти у сумі понад 500 тис грн.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення. Прокуратурою подано клопотання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Прокуратурою Дніпропетровської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні відносно заступника голови однієї з міських рад області за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України (зловживання службовим становищем та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

Досудове розслідування триває.