На Дніпропетровщині чоловік «наловив» риби майже на 5 тисяч гривень (Фото)

На водоймах Кам’янського водосховища поліцейські спільно з інспекторами рибної охорони затримали браконьєра, який рибальською сіткою виловив більше 100 рибин. У його човні знаходилось різноманітна риба, а саме: товстолоб – 2 штуки, щука – 6 штук, карась – 72 штуки, плоскирка – 26 штук.

браконьєр

Поліцейські вилучили у браконьєра знаряддя його лову – жилкову сітку та човен «Прогрес-2М» з човниковим мотором «Вихор-30». Уся риба була передана для подальшої реалізації. Чоловік завдав збитку на загальну суму 4 658 грн, повідомляють у прес-службі поліції.

браконьєр

Браконьєром виявився раніше не судимий житель Дніпропетровської області 43-х років. Чоловік раніше займався офіційним промисловим виловом риби. Нещодавно він вирішив зайнятись виловом риби в обхід оформлення усіх необхідних на це документів. Свою провину чоловік усвідомив та запевнив, що у подальшому не буде займатись браконьєрством.

браконьєр

За фактом незаконного вилову риби у слідчому відділенні річкового порту Амур-Гавань відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Горе-рибальці загрожує покарання у вигляді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3-х років.