На Дніпропетровщині чоловік незаконно виловив понад 250 рибин (Фото)

Поліцейські Дніпра затримали чоловіка, який займався незаконним виловом риби. Правоохоронці вилучили у рибалки металевий човен, дві жилкові сітки довжиною понад 150 метрів та незаконний улов. Повідомляють у Дніпровському відділі поліції.

Порушника затримали 3 червня поліцейські відділення поліції в річковому порту Амур – Гавань спільно з рибоохоронним патрулем під час проведення профілактичних заходів по боротьбі з браконьєрством під час нересту.

Чоловік за допомогою металевого човна виловлював рибу жилковими сітками з Каховського водосховища в селі Олексіївка, що у Нікопольському районі. Правоохоронці вилучили у порушника рибальські сітки, човен та понад 250 рибин. За підрахунками поліцейських сума завданого державі збитку становить більше 4 тис. гривень.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.