На Дніпропетровщині чоловік та жінка їздили у маршрутках за підробленими документами

У Кривому Розі поліцейські затримали двох місцевих мешканців з підробленими посвідченнями «Учасник бойових дій». 44-річні чоловік та жінка користувалися підробленими документами під час проїзду у маршрутному таксі міста. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області.

20 лютого до Тернівського відділення поліції від водія маршрутного таксі надійшла інформація про двох осіб, які мають посвідчення «Учасник бойових дій» з ознаками підробки. Працівники поліції при перевірці документів виявляли ознаки підробки.

В ході спілкування з правопорушниками було встановлено їх справжні паспортні данні, які не співпадають з даними у посвідченнях.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Санкція статі передбачає покарання штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.