На Дніпропетровщині чоловік знайшов вибухонебезпечний предмет

16-го січня фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області залучались до робіт зі знищення застарілого боєприпасу. Повідомляють у прес-службі управління.

У Дніпровському районі неподалік села Миколаївка під час пошуку металобрухту у балці громадянин виявив вибухонебезпечний предмет.

Відділеннями групи піротехнічних робіт виявлений боєприпас ідентифіковано, як застарілий артилерійський снаряд калібру 152 мм та було знищено. Територію обстежено,  вибухонебезпечних предметів більше не виявлено.

“Шановні громадяни! Нагадуємо про важливість дотримання правил поведінки під час виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів! У разі виявлення підозрілої знахідки необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102». Категорично забороняється: – торкатися підозрілого предмету або пересувати його; – заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; – намагатися розібрати вибухонебезпечний предмет. За можливості, необхідно встановити навколо знайденого предмету огорожу або попереджувальний знак та чекати на прибуття фахівців”, – звертаються рятувальники.