На Дніпропетровщині демонтовано три нелегальні АЗС

У Дніпропетровській області податковою міліцією продовжується робота з протидії нелегальному обігу пального та ліквідації нелегальних місць роздрібної торгівлі нафтопродуктами та скрапленим газом на АЗС.

Нещодавно податковою міліцією спільно з учасниками Міжвідомчої регіональної робочої групи з протидії нелегальному обігу пального та ліквідації нелегальних місць роздрібної торгівлі нафтопродуктами та скрапленим газом на АЗС було проведено комплекс заходів з перевірки діяльності ряду АЗС (ГАЗС) за фактами протиправної реалізації ними підакцизних товарів без відповідних ліцензій.

Так, 15 та 16 квітня 2021 року на підставі ухвал суду було проведено три огляди, в результаті яких виявлено та демонтовано обладнання нелегально розміщених АЗС (ГАЗС) – одна у Павлограді та дві – у Підгородному.

Демонтаж АЗС (ГАЗС) проводився за участю представників органів місцевого самоврядування, Державної служби з надзвичайних ситуацій, СБУ, Нацполіції, прокуратури, тощо.

Слід зазначити, що власники АЗС (ГАЗС) заздалегідь попереджалися про додержання вимог законодавства щодо реалізації підакцизних товарів, необхідність наявності дозвільних документів, відповідних ліцензій. У разі порушення вказаних вимог та відсутності добровільного припинення незаконної господарської діяльності – примусовий демонтаж АЗС (ГАЗС) відповідними правоохоронними органами.

Питання незаконного обігу підакцизних товарів перебуває на постійному контролі Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області.

Повідомляти про роботу незаконних заправок та факти нелегальної торгівлі пальним можна за номером «гарячої лінії» чергової частини податкової міліції, що працює у цілодобовому режимі, за тел. (067) 682 33 64.