На Дніпропетровщині директор агропідприємства не виплачував зарплату працівникам

На Дніпропетровщині директор аграрного підприємства підозрюється у невиплаті заробітної плати працівникам на загальну суму понад 1 мільйон гривень. Повідомляють у прокуратурі Дніпропетровської області.

«Криничанським відділом Дніпродзержинської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні відносно директора товариства з обмеженою відповідальністю за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.175 КК України (безпідставна невиплата заробітної плати більш ніж за один місяць). Так, директор сільськогосподарського підприємства Криничанського району у період з січня по липень 2019 року безпідставно не виплачував заробітну плату працівникам, внаслідок чого утворилась заборгованість у сумі понад 1 млн грн.», – йдеться у повідомленні прокуратури.

При цьому, за версією слідства, упродовж зазначеного періоду на розрахунковий рахунок підприємства надійшло достатньо коштів для виплати робітникам. Наразі директору ТОВ повідомлено про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення.

Крім того, під час проведення досудового розслідування працівникам підприємства виплачено заборгованість по заробітній платі, яка станом на жовтень 2019 року становила 2,5 млн грн.