На Дніпропетровщині директор підприємства привласнив бюджетні кошти

Криворізькою місцевою прокуратурою №3 затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно директора приватного підприємства за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах; службове підроблення).

Як повідомили у прокуратурі області, у листопаді 2015 року між Апостолівською міською радою та приватним підприємством укладено договір щодо капітального ремонту автомобільної дороги у місті Апостолове. Так, директор вказаного підприємства, достовірно знаючи, що ремонт був виконаний з порушенням проектно-кошторисної документації, видав акт приймання виконаних будівельних робіт, в якому вніс завідомо неправдиві відомості про фактичний об’єм цих робіт та їх вартість. Таким чином, зловживаючи своїм службовим становищем, посадовець заволодів грошовими коштами територіальної громади міста у сумі понад 525 тисяч гривень.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

Крім того, процесуальним керівником заявлено позов в інтересах держави в особі Апостолівської міської ради до вказаного директора підприємства про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, у сумі понад 525 тисяч гривень.

В рамках вказаного кримінального провадження накладено арешт на грошову суму, еквівалентну 560 тисяч гривень.

На даний момент обвинувальний акт із заявленим позовом перебуває на розгляді в Саксаганському районному суді м. Кривого Рогу.