На Дніпропетровщині епідемія грипу лише набирає обертів

Напередодні Новорічних свят ситуація з епідемією грипу і досі залишається напруженою. Як зазначив завідувач  Павлоградського міськрайонного відділу лабораторних досліджень Сергій Журавель, аналіз епідеміологічної ситуації по Павлограду показує, що в місті триває епідемія грипу та інших гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ).

На 50-му тижні 2016 року захворюваність на грип та ГРВІ зросла в порівнянні з попереднім тижнем на 30,2%. Перевищення епідемічного порогу в 2,7 рази. Але навчання у школах міста тривають у звичайному режимі з 19 грудня, повідомляють у прес-службі міськради.

Загалом, в  11 областях України перевищено епідеміологічний поріг, серед них і Дніпропетровщина. На ГРВІ та грип захворіло понад 32 тисяч осіб.  Найбільше жителів захворіли у Дніпрі, Кам’янському, Новомосковську, Тернівці, Новомосковському та Павлоградському районах. 63% – діти.

На сьогодні на Дніпропетровщині зафіксовано 2 смерті від грипу – 60-річний житель Дніпра, який  звернувся до лікарів лише на 4-й день хвороби і відмовився від госпіталізації (смерть викликала вірусна пневмонія). Друга жертва грипу – 7-річна дівчинка з Кривого Рогу. Хвороба у дитини розвивалася миттєво, дівчинка «згоріла» практично за добу.

Але фахівці наголошують, що початок піку захворюваності на грип очікується в січні наступного року з максимальною точкою в лютому і спадом до березня.

Залишити відповідь