На Дніпропетровщині голова сільради сяде до в’язниці

Вироком Орджонікідзевського міського суду Дніпропетровської області колишнього голову однієї з сільських рад Апостолівського району визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище. Повідомляють в прокуратурі Дніпропетровської області.

Встановлено, що у травні 2015 року до голови сільської ради звернуся приватний підприємець з пропозицією укласти угоду по омолодженню дерев в с. Грушівка Апостолівського району Дніпропетровської області. В свою чергу, голова сільської ради висунув умову підприємцю передати йому неправомірну вигоду в сумі 7 500 грн. Під час передачі незаконної вигоди голову сільської ради було затримано.

Свою вину зловмисник не визнав, проте її повністю доведено стороною обвинувачення, яке підтримувалося Апостолівським відділом Нікопольської місцевої прокуратури.

Суд призначив посадовцю покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими функціями на два роки, з конфіскацією майна.