На Дніпропетровщині капітально ремонтують комунальні дороги, які не оновлювали десятки років

На Дніпропетровщині у розпалі капремонт комунальних доріг – новий асфальт вже уклали на 6 вулицях, роботи тривають ще на 16.

Як повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, загалом цього року в області оновлять 160 автошляхів.

«Відійшли від поточних ремонтів доріг на користь капітальних. Насамперед, потрібна якість, тож вже другий рік дорожнє покриття в області оновлюємо кардинально. Використовуємо сучасні технології. Цьогоріч новий асфальт плануємо укласти на 160 комунальних автошляхах, – розповів Валентин Резніченко. – Нині 6 доріг вже оновили, роботи тривають на 16 вулицях».

Капітальний ремонт, зокрема, завершується на вул. Єдності у Марганці.

«Ця вулиця – одна з головних у місті. Вона не знала капітального ремонту ще від радянських часів. Щороку ми латали ями, але це було неефективно. Стан дороги був жахливий», – розповіла заступник Марганецького міського голови Ольга Маргацька.

Дорожники уклали новий асфальт на всій проїжджій частині, зробили бордюри, нині працюють над тротуарами. Завершити всі роботи планують за два тижні, повідомив підрядник Геннадій Осадчук.

«У роботі використовуємо сучасну техніку, – розповів він. – Наприклад, фрезерування дороги виконує спеціальна машина – ми програмуємо «команди» і просто контролюємо результат. В Україні такий підхід застосовується вперше».

Місцеві мешканці від оновленої дороги в захваті:

«Приємно здивований якістю. Раніше після поїздки цією дорогою доводилось лагодити авто – були самі ями. Тепер все інакше. Скільки себе пам’ятаю, ремонту такого рівня в нашому місті ніколи не було», – розповів Геннадій Попов.

«Задоволена тим, як роблять тротуари. Вони були такі, що неможливо пройти. Тепер все чудово, можна вдягати підбори», – поділилася Наталія Павленко.

Підрядники дають 5 років гарантії на свою роботу.