На Дніпропетровщині керівництво аеропорту підозрюють у мільйонних махінаціях

Служба безпеки України викрила у Дніпропетровській області схему привласнення бюджетних грошей, які були виділені на проведення капітального ремонту інфраструктури міжнародного аеропорту «Кривий Ріг».

За попередньою версією слідства, керівництво аеропорту налагодило механізм виведення у тінь бюджетних грошей, передбачених на реконструкцію одного з об’єктів. Для реалізації оборудки організатори залучили до проведення капремонту афілійовані комерційні структури та проектну організацію. Співробітники спецслужби встановили, що учасники схеми штучно завищили ціни на будівельні матеріали і виконання робіт підрядниками.

За результатами проведення товарознавчої, будівельної та судово- економічної експертиз сума збитків держави через незаконні дії фігурантів становить понад 5,3 мільйона гривень.

Під час проведення санкціонованих обшуків у приміщеннях міжнародного аеропорту, офісах комерційної структури та проектної організації правоохоронці вилучили документацію і чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність.

У межах кримінального провадження керівнику міжнародного аеропорту повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.