На Дніпропетровщині «Курорт Орлівщини» планують осучаснити

Санаторій «Курорт Орлівщина» планують осучаснити. У найближчі роки тут зведуть додатковий лікувальний корпус. Про це повідомили у департаменті економічного розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Курорт Орлівщина» знаходиться неподалік від Новомосковська – у центрі Самарського лісу. Тут лікують захворювання органів травлення та ендокринної системи, порушення обміну речовин. Також проходять медико-психологічну реабілітацію учасники АТО/ООС. У програмі лікування – вживання мінеральної води, оздоровчі ванни та душі, грязелікування, фітотерапія та масажі. А ще – апаратна фізіотерапія та різноманітні бальнеопроцедури.

«Унікальність санаторію – у нашій воді. Маємо два природні джерела. Одне – на глибині 74 метрів, друге – понад 130 метрів, – розповіла медична директорка санаторію «Курорт Орлівщина» Світлана Краснова. – У давні часи на місці санаторію була церква. Ченці використовували ці джерела, щоб лікувати козаків. Складу води вони не знали, але помітили, що вона очищає організм та загоює рани».

Нині санаторій може прийняти одночасно 312 людей. У планах на найближчі роки – добудувати ще один лікарняний корпус. Там буде знаходитися басейн та сучасна поліклініка зі СПА-центром.

«За останні 12 років санаторій вдалося значно модернізувати. Зокрема, збільшили ліжковий фонд – з 90 до 300 ліжок. Оновили матеріально-технічну й лікувальну базу. Але на цьому не зупиняємося, по треба постійно підвищувати конкурентоспроможність закладу. Зокрема, розробили бізнес-проєкт розвитку курорту, який прагнемо втілити до 2023 року. Його підсумком стане створення на нашій території сучасного СПА-центру», – сказав генеральний директор санаторію «Курорт Орлівщина» Олександр Андрієнко.