На Дніпропетровщині курсантка врятувала життя чоловіку на виборчій дільниці (Фото)

Курсантка 2-го курсу факультету кримінальної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Ольга Бойко надала першу домедичну допомогу чоловікові, у якого стався напад епілепсії. Трапилося це на одній із виборчих дільниць міста Кам’янського, там дівчина разом із працівниками поліції несла службу з охорони громадського порядку під час місцевих виборів. Повідомляють у відділенні зв’язків з громадськістю університету.

 

О пів на восьму годину ранку, коли голоси вже були підраховані, сейфи опечатані, одному з членів виборчої комісії стало погано. 52-річний Геннадій втратив свідомість і в конвульсіях впав на підлогу прямо посеред дільниці. Курсантка Ольга в цей час проходила повз. Дівчина не розгубилася і відразу кинулася допомагати.
«Згадала все, чому нас вчили викладачі з тактичної медицини. Мені допомагала жінка, одна із членкинь виборчої комісії. Ми поклали чоловіка на бік. Потім я попросила людей знайти щось м’яке, аби підмостити під голову. Щоби уникнути травмування ми зафіксували голову та тулуб чоловіка. Також я першою зателефонувала за номером «103», – розповідає Ольга Бойко.

Бригада невідкладної допомоги приїхала через 13 хвилин. Декілька разів чоловікові ставало краще, потім його стан погіршувався. Увесь цей час курсантка була поряд.