На Дніпропетровщині лікар створює чуттєві картини (Фото)

З нагоди Дня медичного працівника України Лариса Гардецька, головний лікар Дніпропетровської ЦРЛ, заслужений лікар України, організувала виставку своїх картин, яку вона присвятила своїм колегам – всім працівникам медичної сфери.

Лариса Гардецька –  наша землячка, народилася у Дніпрі, закінчила Дніпропетровський медичний інститут. Її стаж роботи в медичній сфері більше 45 років, 35 із яких вона працює головним лікарем

У рамках виставки, що проходить у Центрi культури та дозвiлля «Слобожанський» за адресою: смт Слобожанський, вул. Теплична, 23, і триватиме до 12 липня, відбулася зустрiч із автором.

Лариса Володимирівна поділилась із прихильниками секретами свого творчого натхнення та розповіла про історію написання першої картини «Вітрила», що побачила світ у 2011 році. У цьому їй допомогла художниця Світлана Гнатюк – учитель і наставник. Пані Лариса пояснила, що на роботі їй часто доводилось бачити як страждають люди, тож для того, щоб полегшити їх страждання та прикрасити світ навколо в яскраві кольори, вона стала малювати.

А кілька років тому Лариса Гардецька боролась із тяжким недугом, їй зробили складну операцію, і тільки лікарка прийшла до тями, в неї виникло незбориме бажання малювати. Так і лягла на полотно темно-червона троянда – здавалось така одинока й розгублена в своїй боротьбі за життя, але горда, усміхнена, непереможна.

Зараз, за словами художниці, майже весь свій вільний час вона присвячує творчості. Любить малювати квіти, природу, з’являються на світ також такі милі й такі зворушливі копії картин української ілюстраторки Євгенії Гопчинської. Автор презентує свої роботи – вже біля 200 картин, які випромінюють сонячне світло, тепло та життєву енергію, любов до всього прекрасного.

«Життя надзвичайне, неповторне й яскраво забарвлене, коли ти навчишся його помічати, адже у кожній миті можна відчути хвилюючі відчуття та добрі нотки краси й радості», – впевнена Лариса Гардецька.

Разом із бабусею поринає в світ творчості красунечка-онука Вероніка. «Це неймовірне щастя – передавати свою любов до життя моїй прекрасній дівчинці, їй дуже подобається гамма яскравих кольорів, якою ми користуємось». Щиро радіє успіхам доньки її мама, теж творча людина, поетеса Раїса Гальченко, а також донька Вікторія, онук Олександр та вся дружня родина.

Лариса Гардецька  впевнена, що кожна людина – це ангел з одним крилом, і щоб високо злітати, треба міцно обійнятись один з одним, бо тільки відчуваючи розуміння й підтримку, можна творити неймовірні дива та насолоджуватись життям.

Запрошуємо всiх бажаючих доторкнутись душею до прекрасного, поринути в свiт творчостi та насолодитись яскравими роботами художницi.

Таміла ЖОРНЯК