На Дніпропетровщині ліквідовано 22 гральні заклади

Співробітники управління захисту економіки в Дніпропетровській області Департаменту захисту економіки Національної поліції в період з 27 листопада по 5 грудня викрили та припинили незаконну діяльність 22 гральних закладів, розташованих в м. Дніпропетровську, м. Кривий Ріг, м. Новомосковську та м. Жовті Води.

Так, в ході проведених заходів було вилучено 103 гральні автомати, 2 рулетки та 37 системних блоків. Всього вилучено обладнання на суму понад 2 млн. 700 тис. гривень.

Лише протягом останньої доби працівники УЗЕ в Дніпропетровській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України припинили діяльність 8 гральних закладів. У м. Жовті Води викрито 2 гральні заклади, в яких правоохоронці вилучили 10 гральних апаратів, 1 рулетку та інше обладнання на суму понад 300 тис. гривень. Наразі за цими фактами проводиться дослідча перевірка.

Відповідно до чинного законодавства, санкція ч.1 ст. 203-2 (зайняття гральним бізнесом) КК України передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі від 10 до 40 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання, а прибуток від відповідної незаконної діяльності підлягає перерахуванню до держбюджету України.

Управління захисту економіки повідомляє, що відпрацювання області з виявлення і документування протиправної діяльності осіб, які надають незаконні послуги в сфері грального бізнесу і надалі буде проводитися на постійній основі.

Крім цього, Управління захисту економіки інформує власників приміщень, які використовуються для надання послуг з незаконного грального бізнесу, про можливість настання відповідальності за пособництво в скоєнні правопорушення за ст. 203-2 (зайняття гральним бізнесом) КК України.

За матеріалами прес-служби ГУНП в Дніпропетровській області

Залишити відповідь