На Дніпропетровщині ліквідували 6 застарілих боєприпасів

3 листопада до Служби порятунку надійшло повідомлення від історико-пошукової громадської організації «Пошук-Дніпро» про те, що у Верхньодніпровському районі за 2 км від с. Дніпровокам’янка в лісосмузі виявлено артилерійський снаряд АС-152 мм.  Цього ж дня предмет схожий на вибуховий знайдено у Нікопольському районі, 1 км від с. Головкове. Під час пошуку металобрухту невідомою особою виявлено три застарілі вибухові предмети.

В Апостолівському районі боєприпас виявили в районі села Мар’янське, поблизу каналу “Дніпро-Кривий Ріг” в лісосмузі.  Також знахідку виявили під час пошуку металобрухту –  це застарілі АС-152 мм у кількості 1 одиниць.

Також 3 листопада групою піротехнічних робіт знешкоджено боєприпас, який був знайдений напередодні в місті Дніпро, АНД район, вул. Тагільська, неподалік будинку №5. На знахідку натрапили під час прибирання території працівниками комунального підприємства. Як повідомляють у ГУ ДСНС області, застарілий АС-105 мм вилучено з місця події та вивезено на підривний майданчик, місце події обстежено, додаткових вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Залишити відповідь