На Дніпропетровщині ліквідували фінансову піраміду (Фото)

Протиправну діяльність міжрегіональної організованої злочинної групи, учасники якої ошукали жителів України на більше ніж 75 мільйонів гривень на Дніпропетровщині ліквідували правоохоронці.

n_3657_99325292

Керівники двох страхових компаній з ознаками фінансової піраміди незаконно привласнювали гроші громадян, обіцяючи своїм вкладникам захмарні прибутки від розміщення депозитних вкладів та страхових внесків на їх рахунках. Злочинці діяли на території Києва, Житомира, Харкова, Дніпра, Кривого Рогу, Полтави, Запоріжжя, Чернігова, Кропивницького, Маріуполя, Херсона та Миколаєва. За три роки існування так званої кредитно-фінансової установи кількість постраждалих становить майже 30 тисяч громадян України. Керівниками піраміди привласнено понад 75 мільйонів гривен, зазначають у прес-службі прокуратури.

n_3657_38693106

Діяльність фінансової піраміди створила у суспільстві соціальну напругу, яку вдалося зняти завдяки спільним діям правоохоронців. Уже затримано та оголошено про підозру двом ділкам, причетним до організації злочинної схеми. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.