На Дніпропетровщині – масштабні пожежі (Фото)

Рятувальники Дніпропетровщини розпочали день з ліквідації двох масштабних пожеж в екосистемах. 21-го жовтня рятувальники з самого ранку залучались на ліквідацію пожеж сухостою,  які виникли на відкритих територіях поблизу населених пунктах. Повідомляють в ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

О 10:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що поблизу селища Кам’янка Апостолівського району горить суха трава. За вказаною адресою направлено вогнеборців. Прибувши на місце рятувальники встановили, що пожежа виникла на відкритій території. Горить суха трава на площі 2 га. Внаслідок пожеж постраждалих та загиблих немає.

Також майже одразу, о 10:08 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що поблизу села Велика Костромка Апостолівського району горить суха трава. За вказаною адресою направлено вогнеборців 20-ої державної пожежно-рятувальної частини. Прибувши на місце, рятувальники встановили, що пожежа виникла на відкритій території, та горить суха трава. Площа пожежі склала 3 га.

“Шановні громадяни! До 80% пожеж виникає через порушення населенням заходів пожежної безпеки. Давайте разом берегти природу! Не підпалюйте суху рослинність та не кидайте на землю незагашені недопалки. Будьте уважними та відповідальними! При перших ознаках виникнення займання негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101»!”, – повідомляють рятувальники.