На Дніпропетровщині модернізують електромережі

ДТЕК Дніпровські електромережі завершив модернізацію мереж в перших 56 багатоповерхівках в Південному районі Кам’янського. Все – для надійного електропостачання мешканців БАМу і Соцгорода в умовах підвищених енергонавантажень. Модернізація ліній та обладнання проводиться в партнерстві з мерією міста. В середині квітня компанія приступить до другого етапу реалізації програми, на який міська рада Кам’янського вже виділила 4 млн грн.

Подписаться на наш Telegram-канал можно здесь t.me/vestidpua

Всього на програму збільшення потужності житлових будинків Кам’янської міськрада запланувала 14 млн грн. Перші 10 мільйонів були виділені в листопаді 2019 року. За ці кошти ДТЕК Дніпровські електромережі провів переоснащення електромереж та обладнання для 56 багатоповерхових будинків. Кожній з 4710 квартир були надані додаткові потужності – від 1 до 2 кВт. Для цього фахівці компанії модернізували щитові в будинках, провели заміну автоматичних вимикачів і підключили «розумні лічильники». А також встановили більш потужне обладнання в трансформаторних підстанціях та провели до будинків нові повітряні та кабельні лінії. Це дозволить підвищити надійність електропостачання в цих районах та мінімізувати ризик аварій в умовах підвищених навантажень в наступний осінньо-зимовий період.

«Не дивлячись на карантин, роботи не зупиняємо ні на день, – підкреслив начальник Кам’янського району електромереж ДТЕК Дніпровські електромережі Микола Шумейко. – Ми встановили понад 400 нових опор, провели 18 км повітряних та 5,3 км кабельних ліній, замінили 6 трансформаторів трансформаторних підстанцій. На даний момент роботи завершені, після 15 квітня плануємо приступити до другого етапу програми. Ми дбаємо про наших клієнтів, і навіть в цих складних умовах в режимі 24/7 готові забезпечувати надійне електропостачання міста».

У другому етапі програми візьме участь 132 будинки – 1100 квартир. Це вулиці в районі Соцгорода – вул. Менделєєва, пр. Конституції, вул. Тульська, вул. Хіміків, вул. В. Чорновола та інші. Тут прокладуть 7,2 км нових повітряних ліній, модернізують 7 трансформаторних підстанцій та встановлять 3 нових силових трансформатора. А ще проведуть установку «розумних» лічильників і автоматичних вимикачів. За планом, роботи завершать в серпні 2020 року.

Як повідомлялося раніше, з 17 березня, на час карантину, всі Центри обслуговування клієнтів ДТЕК Дніпровські електромережі переведені в режим дистанційного надання послуг. Скористатися дистанційними сервісами можна на сайті компанії, за телефонами колл-центру +38 (056/066/067) 790-99-00, а також електронною поштою dnoe-callcenter@dtek.com та на офіційній сторінці в Facebook. Це більш зручний формат обслуговування, який економить час клієнта та не вимагає його особистої присутності.

ДТЕК Дніпровські електромережі закликає своїх клієнтів залишатися вдома. Компанія працює і вживає всіх необхідних заходів аби в оселях жителів області завжди було світло та комфорно.

 

Фото: з відкритих джерел