На Дніпропетровщині може з’явитися незвичайний містичний маршрут (Фото)

У Нікополі Дніпропетровської області може з’явитися незвичайний туристичний маршрут по старовинним купецьким підземеллям – операція з їх пошуку вже стартувала. Про це повідомляє «Нікополь туристичний».

«Останні вихідні виявились цікавими на відкриття. Було проведено зустріч, на якій визначено вірогідні місця знаходження підземних ходів. Також було успішно проведена операція з їх пошуку, що принесла несподівані плоди. В старій частині Нікополя було обстежено 8 об’єктів і виявлені вірогідні ділянки старовинних купецьких катакомб. Роками вони були забуті, занедбанні, про них майже немає інформації у Інтернеті, вони окуті містичним ореолом таємниць, проте прийшов час відкрити їх світу!

Наша мета – відновити один відрізок нікопольських підземель протяжністю від 100 метрів. Такий туроб’єкт матиме неоціненне значення для історії і туризму не тільки міста, а і України. В планах надалі – вивчення локацій з історичної точки зору, проведення робіт з їх дослідження і благоустрою» – йдеться у повідомленні.

Також для реалізації цього проекту потрібні волонтери. Звертайтеся (066) 281 40 75 або (097) 076 31 85