На Дніпропетровщині на блокпосту поліцейські в автобусі виявили арсенал боєприпасів

2 травня о п’ятій вечора під час несення служби на блокпосту біля с. Андронівка працівники поліції зупинили автобус марки «Еталон», в салоні якого виявлено 3 корпуси гранат Ф-1 та 7 корпусів гранат РГД-5, 13 запалів до гранат типу УЗРГМ, 2 механічних детонатори та 3 детонатори електричні, 1 підствольний гранатомет та 2 підствольні гранати до нього. Про це інформує прес-служба ГУНП у Дніпропетровській області.

Автобус рухався сполученням «Красноармійськ-Дніпропетровськ». За кермом перебував 58-річний уродженець Дніпропетровська. Під час огляду транспортного засобу, в салоні біля задніх дверцят виявлено сумку зеленого кольору, в якій знаходились вказані предмети.

Зі слів водія, цього дня на автовокзалі м. Красноармійська Донецької області до невідомого йому чоловіка, який збирався їхати цим автобусом, підійшли працівники Військової служби правопорядку та після спілкування, невідомого затримали. Ймовірніше за все, знайдена сумка належить йому.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Межівського відділення поліції. Все вилучене направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь